26 Temmuz 2012 Perşembe

Takıp Takıştırın !



Doğru takı seçimi ile bütün kıyafetlerinizi kırmızı halı seviyesine çıkarabilirsiniz. En sade elbiselerinizi bile bu takılarla hareketlendirebilirsiniz.A
rtık hepimiz biliyoruz, kıyafetleri gösteren aksesuarıdır.  Aksesuar dünyasına dalmaya hazır mısınız? 



Yüzük: Parmaklardaki zarafet

Yüzük, narin ve biçimli parmaklarda bilhassa etkileyici duruyor. Bu yıl, ikili ve çoklu yüzükler bir patlama yarattı. Özellikle gümüş ve altın olarak tercih edilen bu tasarımlar, işaret, orta ve yüzük parmaklarınızda muhteşem duruyor ve çağdaş tasarımlarla, sadece ellerinizde yansıttığınız moda zevkinizi yüceltiyor. Birbirine uzun, ince bir plakayla bağlanabilen tasarımların yanında, taşlı, parıltılı çoklu yüzükler de sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu tarz yüzüklerinizi taktığınızda bileklik veya künye kullanmayın, bırakın dikkatler sadece bu muhteşem tasarıma yönelsin. Öne çıkan bir diğer tasarımsa fiyonklu yüzükler oldu. Tarzınıza espri katacak bu modeller de parmağınızda kendisini göstereceği için yanında başka yüzükler veya bileklikler kullanmanıza gerek yok.

Bileklerinizi süsleyin!

Bilekte ışıldayan bir pırlanta su bileklik, buna hangi kadın hayır diyebilir? Klasik tarzınızla kullanabileceğiniz su bileklikler, sadelikleri nedeniyle pek çok farklı takıyla kullanılabiliyor. Saatinizin yanında bile sırıtmayacak bir su bileklik her kadına lazım. Gümüş ve altının yanında kumaş, bez ve örgü bileklikler de her zaman revaçta. Kumaş veya örgü bileklikler, spor, rahat tarzlarla uyumludur; konforlu kıyafetlerinize tarz katmak için rengârenk örgü bilekliklerinizi veya bileziklerinizi rahatlıkla bir arada kullanabilirsiniz. Bu sene revaçta olan zincir bileklikleri, sade veya kalpli kilitlerle, taşlarla süslü olarak bulabilirsiniz. Mat altından zincir bilekliklerin siyah kıyafetlerle harika bir uyum yarattığını belirtelim.
Çekmecenizde biri klasik, diğeri modern tasarımlı iki farklı saat bulundurun. Kocaman saatlerin patlama yarattığı geçen senenin etkisi kaybolacak gibi görünmüyor. Bunun yanında, klasik, ince deri bantlı veya mücevhere yakın tasarımlar da asaletinden bir şey yitirmiyor.

Zarif boyunlar

Tasma, yaka, zincir, askeri kolyeler bu sezon yükselişe geçti. Tasma kolyeleri hemen her materyalde, bilhassa deri olarak bulabildiğiniz gibi, daha klasik tasarımlar da seçebilirsiniz. Tasma kolyelerde abartısız bir kıyafet kombini tercih edin ve boynunuzu vurgulayan bu gösterişli parçayı tek başına kullanmaya özen gösterin. Kahverengi deri tasmaların özellikle bohem tarzları harika bir biçimde tamamladığını belirtelim. Tarzınıza teatral bir hava katan yaka kolyeleri, göğüs dekolteli bluzlarınızla kullanabilirsiniz. Yaka kolyeler de yalnızlığı seviyor, yanlarında başka bir aksesuara gerek duymuyor, İnci veya taşlarla süslü yaka kolyelerin saten veya ipek bantlarla muhteşem durduğunu eklemeliyiz. Sırtı açık, uzun elbiselerinizle kullanabileceğiniz bu kolyelerin saten bantları, boynunuzun yanında sırtınızın zarifliğini de vurgular.
Askeri kolye, rahat ve maskülen tarzların tamamlayıcısı; yalnız kalmaktan da pek hoşlanmıyor. Oyuncu bir karaktere sahip olan askeri kolyeleri, hafif materyallerden uzun kolyelerinizle bir arada kullanabilirsiniz. Ucunda kilit olan zincir kolyelerse artık sadece metalik ve yırtıcı tasarımlarla çıkmıyor karşımıza. Altın ve küçük, parıltılı taşlarla süslü kilitleri, minik anahtarları olan zincir kolyeler, gerek spor, gerek klasik kıyafetlerinizi tamamlayabilir.

Saç aksesuarları: Her derde deva

Diyelim takıp takıştıracak vaktiniz yok. Kıyafetleriniz ise acilen bir orkestra şefi talep ediyor! Dolabınızı açıp bir eşarp veya saç bandı seçin, saçlarınızı ister topuz veya atkuyruğu yapın, ister serbest bırakın. Farklı tarzlarınız için değişik materyallerden, baskılı veya düz, desenli veya desensiz eşarplar ve bantlar edinmenizi tavsiye ederiz.
İş tokalara gelince de bir dolu seçeneğiniz var. Bu yıl büyük kumaş çiçeklerle süslü, rengârenk tokalar çok moda. Uzun saçlarınızı, sade kıyafetlerinizin üstüne kullanacağınız bu tarzda tokalarla toplayabilirsiniz. Leopar desenli, puantiyeli, tüllü ve dantelli tokaları da gerek abiye kıyafetlerinize uyacak şekilde parlak taşlı ve sade, gerek rahat kıyafetlerinizi renklendirecek şekilde büyük ebatlı ve çılgın modellerde bulabilirsiniz. Toka tasarımlarında minik şapkalı modeller de oldukça ön planda. Özellikle ense topuzu yaptığınız saçlarınızla uyum gösteren bu göz alıcı tasarımları, gerek düz elbiselerinizle kullanarak zarafetinize zarafet katabilir, gerek kot pantolon ve tişörtle kullanarak tarzınızda modern bir kontrast oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder